De goede richting naar groen

Simpelweg de goede richting, zo staat al geruime tijd op onze website te lezen. Onze focus ligt onder andere op de goede richting voor de lange termijn. Duurzaam dus!

De goede richting naar groen. Met gepaste trots kunnen we meedelen dat wij in 2021 onze CO2-voetafdruk met maar liefst 4.138.884 kg hebben gereduceerd! Ja, u leest het goed! We hebben het zelf ook nog maar eens extra goed gecontroleerd. Een bizarre prestatie door een bijzonder innovatieve samenwerking! En voor deze prestatie ontvingen wij van onze brandstofleverancier GP Groot een certificaat die wij u nu dus mogen presenteren!

GP Groot brandstoffen en oliehandel B.V. is dealer van Neste MY Renewable Diesel. Voor de productie van deze fossielvrije diesel wordt door Neste uitsluitend gebruik gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor wordt 90% CO2 gereduceerd over de gehele levenscyclus van de brandstof, ten opzichte van de traditionele fossiele dieselolie. Een flinke stap vooruit dus. Het mooie is ook dat wij Neste MY Renewable Diesel inzetten voor transporten voor onze klant Neste Demeter, een onderdeel van Neste Oyj, dat grondstoffen inkoopt voor de productie van onder meer hernieuwbare diesel. Hiermee dragen wij ook bij aan de duurzaamheidsambities van Neste zelf. Deze inmiddels jarenlange samenwerking is het bewijs dat vertrouwen en betrouwbaarheid in combinatie met een heel hoog kwaliteitsniveau van beide partijen, loont. En dat duurzaamheid daar zeer goed in past. Kijk, dat noemen wij simpelweg de goede richting!